Vinterferie på Fregatten Jylland

Vinterferie på Fregatten Jylland

Vinterferien byder på nye, spændende særudstillinger og aktiviteter for hele familien.

I skibets kulkasser åbner den nye særudstilling “Dyr Ombord – Fra Rotter til Søslanger” hvor det vrimler med skibsgrise, orm i beskøjterne, eksotiske papegøjer og mystiske havvæsner.

I familie-workshoppen (tirsdag, onsdag, torsdag) slippes kreativiteten løs, når familiens helt egne fabeldyr bliver til.

Program 2. februar – 15. februar

10.30 Historisk rundvisning
11.30 Hør om fregattens kanoner
12.00 Kanonskud
12.05 Lav reb
13.30 De seks nøgler
14.00 Historisk rundvisning

Velkommen ombord!

Fregatten Jylland bliver energibesparende

Fregatten Jylland bliver energibesparende

Takket være en generøs donation fra NRGI’s Værdipulje kan Fregatten Jylland nu begynde udviklingen af en mere bæredygtig profil.

Fregatten står på tærsklen til en ny strategi og udviklingsplan, der skal revitalisere fregatten og fortællingen i en nutidig og relevant kontekst. Her læner fregatten sig op ad mange dagsordener, blandt andet bæredygtighed. Donationen på 197.000 kr. fra NRGI’s Værdipulje skal således bruges til at energieffektivisere installationer og belysning. Besparelserne på energiforbruget skal anvendes i formidlingsprojekter til glæde for fregattens gæster.

”Vi er meget taknemmelige for den flotte donation fra NRGi’s Værdipulje, som nu gør det muligt at bringe vores mange installationer up-to-date og som betyder, at vi også kan begynde at læne os op ad den meget aktuelle dagsorden omkring bæredygtighed” udtaler Karin Buhl Slæggerup, direktør ved Fregatten Jylland.

Energibesparende tiltag i forbindelse med belysning var også i brug på fregatten Jylland, da skibet var aktivt i flåden i slutningen af 1800-tallet. Dog af lidt andre årsager end i dag. Fregatten Jylland var bygget af brandfarlige materialer som træ, hamp og tjære, og dens last af krudt til kanonerne kunne springe i luften ved selv den mindste gnist. Derfor blev der ført streng kontrol med særligt belysningen ombord, da alle lamper lyste op med en lille flamme. Sømændene måtte arbejde under dæk i dunkelt mørke og bede den vagthavende officer om lov til at låne en ekstra lampe.

Stort tak til NRGis Værdipulje for støtten.

Maritimt Arvegods

Maritimt Arvegods

Ny særudstilling med udvalgte genstande fra Fregatten Jyllands samling.

Vores kælder bugner af maritime ’skatte’ som sjældent ser dagens lys. Skatte som museet selv har indsamlet gennem tiden, fået i udlån fra Søværnets Historiske Samling, eller modtaget som gaver fra privatpersoner og institutioner.

Vi har støvet dem af og udstillet dem i museumshallen, hvor du nu kan gå på opdagelse i nathuse, tovværk, sømandskister og meget andet.


Åbningstider i januar

Åbningstider i januar

Fregatten Jylland har åbent alle weekender i januar kl. 10-16.

Kom med på en historisk rundvisning og hør om sømændenes hårde liv ombord, slaget ved Helgoland og de mange finurlige historier, der gemmer sig i skibets lukafer.