Rejsen – Ny vandreforestilling ombord på Fregatten Jylland

At rejse er at leve lyder det velkendte ordsprog, som aktualiseres i den nye vandreforestilling, der både tager fat i drømmene og de spændende oplevelser under fjerne himmelstrøg, men også levendegør de barske realiteter for sømændene i 1800-tallet.

Skuespiller Uffe Kristensen tager publikum med på en medrivende rejse, hvor de kommer helt tæt på livet ombord på fregatten Jylland anno 1874. Fregattens gæster kommer på en ’rejse’ rundt til forskellige dele af skibet, hvor fortællingerne om seks personers oplevelser og skæbner udfoldes i en autentisk ramme – til duften af tjære, tovværk og træ. Originalt inventar, som for eksempel hængekøjer, kabys og kanoner, indgår naturligt i forestillingen og giver såvel begrebet kulisse som formidlingen af vores maritime kulturarv nye dimensioner.

Forestillingen er resultatet af et samarbejde mellem Fregatten Jylland og Syddjurs Egnsteater og er støttet af Spies Fonden. Forestilling er skabt af Uffe Kristensen, frit fortolket med inspiration fra søfolkenes breve, beretninger og historiske fakta.

Uffe Kristensen er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1981 og har siden haft sin faste gang på en række af landets teatre. Uffe Kristensen har desuden medvirket i tv-serier og film, herunder Rejseholdet, Norskov og Under overfladen.

Forestillingen har premiere d. 1. september, og spiller frem til d. 23. september 2022.

På hverdage er der forestillinger for indbudte skoleklasser.

I weekenderne kan forestillingen opleves af alle Fregatten Jyllands gæster. Forestillingen er gratis, når entreen er betalt.

Spilletid: lørdage og søndage kl. 10.45 og kl. 12.05.

For yderligere information kontakt Formidlingsinspektør Anne Kammer, anne@fregatten-jylland.dk