Liv og glade håndværksdage på Fregatten Jylland

Fregatten Jylland udbyder forløbet og får i de kommende 10 uger besøg af en række skoleklasser fra folkeskolens udskoling, der skal prøve kræfter med at være håndværker for en uge. I fem dage skal eleverne være lærlinge hos en rigtig bådebygger og være en del af en autentisk bådebyggerproces. Forløbet sluttes af med en søsætning, hvor eleverne afprøver deres selvbyggede både. Formålet er at skabe glæde og interesse for håndværket.

Om forløbet

Forløbet er udviklet af bådebyggeruddannelsen U/Nord og MS/ Museet for Søfart med støtte fra Nordea-fonden. Forløbet har kørt i Helsingør og nu er det så landet på Fregatten Jylland i Ebeltoft fra august måned og 10 uger frem til stor glæde for både Fregatten Jylland og de deltagende skoler.

”Vi er meget glade for, at vi kan tilbyde dette undervisningsforløb, som taler rigtig godt ind i den dagsorden som vi har fokus på: nemlig at gøre håndværket levende og skabe interesse blandt de unge til at tage en håndværksmæssig uddannelse” udtaler Karin Buhl Slæggerup, direktør ved Fregatten Jylland.

Også hos projektlederen ved U/Nord er der stor tilfredshed.

”Vi ønsker at gøre de unge opmærksomme på en håndværksmæssig uddannelse, der åbner mange muligheder for beskæftigelse og som samtidig er forankret i områdets historie og identitet, og derfor glæder det os, at også Fregatten Jylland kan danne ramme for undervisningsforløbet” siger Jacob Krøyer Olsen, uddannelsesleder ved U/NORD.

For Nordea-fonden er projektet en del af en større satsning på at øge attraktionsværdien og prestigen af de danske erhvervsuddannelser og dermed at øge de unges interesse for fagene.

“Vi håber projektet og undervisningsforløbet kan bidrage til, at flere unge og forældre får øjnene op for erhvervsuddannelsernes mange tilbud. Vi har som samfund brug for mangfoldighed både i uddannelserne og i uddannelsesvalget,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

I løbet af undervisningsforløbet vil erfaringerne blive opsamlet og videreudviklet med henblik på også fremadrettet at have et håndværksmæssigt formidlingstilbud fra Fregatten Jylland til folkeskolerne.

Om ’Håndværk på Havnen’

Samarbejdsprojektet ’Håndværk på Havnen,’ der er støttet med 3,5 mio. kr. af Nordea-fonden over en tre-årig periode, henvender sig til lærere og elever i folkeskolens nye fag ’Håndværk og design,’ skal netop give unge praktisk erfaring med det gode håndværk i et autentisk miljø. Partnerne i projektet er U/NORD (projektansvarlig), Museet for Søfart, Fregatten Jylland og Kystliv i Holbæk.