Back to All Events

Veterandag

Den årlige Veterandag byder alle, der har besøgt Fregatten Jylland i sit virke eller på anden måde har haft noget med Fregatten Jylland at gøre, velkommen ombord. Kom og del dine historier, oplevelser og minder med os og med alle andre, der også ligger inde med gode minder fra skibet. 

Veterandag-på-fregatten-jylland

Der findes rigtigt mange, som har haft stor betydning for det gamle skib og rigtigt mange, som skibet har betydet noget for. En lang række mennesker har gjort sit, lige fra Lindøværftets lærlinge, der svejsede tørdokkens stålkonstruktioner til bådebyggere, smede og andre håndværkere til de mange guider og rundvisere, der gennem tiden har formidlet skibets historie. Veterandagen er for alle, der har bidraget til Fregattens fortsatte eksistens. Om du har haft værktøj i hænderne, har arbejdet lønnet, frivilligt eller ufrivilligt, så er du overordentlig velkommen til at deltage i gensynsdagen for skibets "veteraner". 

Veterandagen-på-fregatten

Mange store projekter er blevet gennemført ombord, og mange gode historier er opstået. Vi håber derfor, at så mange som muligt vil deltage på den årlige Veterandag, hvor gode historier og gamle venskaber kan genopfriskes.

Veterandagen var som udgangspunkt særligt tilegnet de tidligere provinsbørn, der overnattede ombord på Fregatten Jylland under deres ferieophold i København mellem 1934 og 1959. De mange forskellige forhold til skibet, som både overnatningssted, arbejdsplads, samlingssted og meget mere, vil gøre det til en dag, hvor enhver har mulighed for at høre historier om skibet, de ikke kendte til i forvejen.

Desværre findes der ikke en fyldestgørende fortegnelse over tidligere medarbejdere og alle andre, der har været med omkring skibet. Derfor opfordres man til, såfremt man ønsker at blive fundet, at kontakte Fregatten Jylland på 86-34-10-99 eller info@fregatten-jylland.dk 

Dagens endelige program følger, men sørg for at få spredt budskabet om dagen og sæt et stort kryds i kalenderen lørdag den 17. september 2016 

Veterandag
Earlier Event: August 28
Rundvisning
Later Event: October 14
Kulturnatten for børn