Årets båltaler til Sankt Hans: Inger Støjberg

Sankt Hans bålet midt i havnebassinet 

Sankt Hans bålet midt i havnebassinet 

Udlændinge-, Integrations- og Boligminister Inger Støjberg gæster Fregatten Jylland den 23. juni, hvor hun skal afholde årets båltale ved den traditionsrige begivenhed på Fregathavnen i Ebeltoft.

Duften af helstegt skibsgris, synet af bålet midt i havnebassinet og den maritime stemning danner rammerne for midsommerfesten, der efterhånden har udviklet sig til en folkefest i Ebeltoft. Hvert år overværes Sankt Hans bålet af over 3.000 mennesker, hvilket kan skyldes, at Fregathavnen ligger på en af Østjyllands eneste vestvendte kyster, og dermed giver den sjældne mulighed for at nyde solnedgangen over vandet.

Sankt Hans er blevet fejret i årtusinder, og med tiden har midsommerfesten fået den traditionsrige form, vi kender i dag, hvor det store bål, båltalen og midsommervisen er de vigtigste ingredienser. Inger Støjberg skriver sig nu ind i rækken over Fregattens kendte båltalere, der i 2009 startede med Hella Joof. Siden har talere som Søren Dahl, Jacob Haugaard, Troels Kløvedal og Nicolai Wammen også stået for båltalen på det historiske skib.

Vi glæder os til at byde Inger Støjberg velkommen ombord til hvad vi selv kalder Danmarks smukkeste Sankt Hans aften” lyder det fra Fregatten Jyllands direktør, Benno Blæsild. 

Fregattens båltalere gennem tiden: 
2009: Hella Joof
2010: Kirstine Bille
2011: Søren Dahl
2012: Jacob Haugaard
2013: Troels Kløvedal
2014: Claus Wistoft
2015: Nicolai Wammen
2016: Inger Støjberg