Få den nye søfartsbog i påsken

Fregatten Jylland har præmiere på ny Søfartsbog i Påsken

Trænger man til at få tjekket op på hvor meget krudt man skal hælde i sin forladekanon, hvordan man bedst sætter sine sejl eller hvordan skibshuggerten skal svinges, Så står Fregattens beredvillige folk klar med et opfriskningskursus i hele påskeferien.

Historiske aktiviteter

De mange gøremål og discipliner ombord var tit hårde og barske i sejlskibenes tidsalder, men nu har Fregatten Jylland sørget for at de er blevet både sjove, spændende og lærerige, selv for de mindste. Man kan blandt andet fremstille sit eget tovværk, løse opgaver om bådsmandsstolen og bådsmandspibernes signaler. Trænger man i øvrigt til at få tjekket op på hvor meget krudt man skal hælde i sin forladekanon, hvordan man bedst sætter sine sejl eller hvordan huggerten skal svinges, Så står Fregattens beredvillige folk klar med et opfriskningskursus i hele påskeferien. De fleste håndværk ombord er dog fredelige, men spændende at få indblik i og endnu bedre at være med til.

Få brug for forårskræfterne, når det gode gamle sømandskab genoplives i påskeferien

Fregatten præsenterer en ny version af den populære søfartsbog. Den kommer til at giver de små og store børn spændende udfordringer på det gode skib. Når forårsolen kan mærkes i kinderne og børn og voksne har fået påskeferie ligger Fregatten Jylland hver dag med et hav af oplevelser. Med søfartsbogen i hånden og sømandshuen på hovedet kan man gå ombord en række helt nye aktiviteter og opgaver på den gamle fregat i Ebeltoft. Når vinteren var på retur i gamle dage, stod de store sejlskibe med forventningsfulde sømænd ombord til søs på nye eventyrlige togter. Museumsgæsterne kan også glæde sig til at komme ud af mørket og slippe kræfterne løs på alle søfartens aktiviteter, når det milde forårsvejr får det til at værke i kroppen af virkelyst og udlængsel. 

Ikke kun arbejde og opgaver, selvom det er forår

Som gæst kan man også få sig en oplevelse bare ved at stille og roligt at nyde udstillingerne, de daglige rundvisninger ombord og de spektakulære kanonshows, hvor alt om fortidens kamp og entringstaktikker omhyggeligt bliver gennemgået i højt humør akkompagneret af et vældigt brag fra en af de fyrretyve støbejernskanoner ombord. Med viden og knowhow ud i sømandsskab og kanonbetjening er man godt rustet den dag lange John Silver og hans bande lægger til i nærheden. Indtil da kan man også bruge sin nye viden på at opspore nøglerne til en vældig gylden skat, på en spændende daglig skattejagt og rundvisning gennem skibets kringelkroge specielt for børn.

Historie og eventyr

Det er tanken at man, bortset fra de hyggelige oplevelser, får en god portion viden om de historiske håndværk og livet til søs for over hundrede år siden med sig hjem. Desuden er der en pæn portion godt råmateriale til børns fantasi, at hente i de historiske omgivelser. Påskeferien på Fregatten Jylland byder både på udfoldelse, historisk viden og lidt af de eventyr, som de fleste heller ikke vil være foruden.