Fra dæk til bord

Fra dæk…

Nu kan du få en helt unik indsigt i vedligeholdelsesarbejdet af det gamle skib, når  dæksplankerne på øverste dæk skiftes og det sker ikke så tit. Faktisk er plankerne ikke blevet skiftet siden 90’erne, da fregatten blev restaureret. Nu skal de gamle egetræsplanker skiftes til fyr og det er en ganske unik oplevelse.

Book en håndværker

Følg én af vores dygtige håndværkere og kom helt tæt på arbejdet med at skifte dæksplankerne. Plankerne genanvendes til produktion af unikke plankeborde og hylder.

Pris for en rundvisning (maks. 25 personer): 600 kr. plus entré. Vi giver 20% rabat for grupper over 20 personer.

Kan også bookes for grupper på hverdage i december og januar, hvor der normalt er lukket på museet.

Kontakt os på mail: booking@fregatten-jylland.dk eller tlf. 8634 1099.

…Til bord

De 200 år gamle egetræsplanker af flådeeg som bliver skiftet ud går ikke til spilde. De bliver omdannet til nye smukke borde i et upcycling samarbejde med specialforretningen Woodstyle, som specialiserer sig håndlavede møbler og interiørløsninger.

“Vi er rigtig glade for at kunne præsentere samarbejdet med Woodstyle, så plankerne fra vejrdækket kan få et nyt liv. Vi ønsker, at overskudsmaterialet fra fregatten Jyllands vedligeholdelse anvendes til et relevant formål ” udtaler direktør ved Fregatten Jylland, Karin Buhl Slæggerup.

De gamle plankers historie kan spores helt tilbage til Københavns bombardement og flådens ran i 1807, eftersom træerne blev plantet for at sikre behovet for flådeeg til bygning af krigsskibe, men med den teknologiske udvikling forsvandt træskibene og derfor også behovet for de plantede træer.

Egetræerne gjorde i stedet gavn på andre måder, blandt andet på fregatten Jylland. Skibet gennemgik i slutningen af 80’erne og starten af 90’erne en omfattende restaurering. Her blev nogle af træerne fra 1807 brugt til planker på fregattens vejrdæk, hvor de gennem årene har lagt bund for millioner af gæster.