Sømandsmad & Sysler

Bladene drysser fra træerne, og mørket kommer tidligere. Derfor tænder Fregatten Jylland ild i brændekomfuret, så alle kan prøve at drikke og spise som en sømand i 1800-tallet.

I dag forsøger mange af os at sænke mængden af energi i vores mad. Men for sømændene om bord på de store, gamle trækrigsskibe i 1800-tallet var det lige modsat. De skulle indtage så meget energi som muligt fra de sparsomme måltider, som de fik. Og derfor spillede øl en vigtig rolle, når sømændene skulle skaffe – som var datiden sømandsudtryk for at spise.

I efterårsferien åbner vi fregatkøkkenet, så alle kan prøve at smage den mad og te, som også var afgørende, når sømændenes helbred drillede. Og i modsætning til os moderne mennesker skulle sømændene selv finde på underholdningen igennem de lange mørke aftner. I løbet af efterårsferien er det muligt at prøve kræfter med de sysler, som sømændene fik tiden til at gå med. Og du kan teste om du faktisk kan løse dem – uden at kigge på din mobiltelefon.

Program alle dage:

10.30  Historisk introduktion om Fregatten Jylland/ på fregatpladsen ca. 20 min.
11.00  Skibsdrengens Liv Ombord – Intro for familier / på fregatpladsen ca. 20 min.
11.30  Fortællinger om Fregatten i Kamp  på øverste dæk
12.00  Kanonskud
12.05 til 14.30 EFTERÅRSFERIE AKTIVITETER
                                 Lav dit eget reb / Rebslageri
                                 ILD I KOMFURET, SØMANDSMAD OG SØMANDSSYSLER / på Fregatpladsen
14.30  Fortællinger om Fregatten i Kamp  på øverste dæk
15.00  Kanonskud

Du kan også krybe ind i det varme museum og opleve udstillingen Fregattens Ild, som fortæller om den både livgivende og katastrofale ild på Fregatten Jylland.

Ved I allerede nu at I skal besøge Fregatten, så kan I finde billetten her: