Matros_TEST.jpg

Nyhed 2019

Find skibsdrengen Karl’s forsvundne lommekniv


Ny aktivitet for børn, hvor det hårde liv ombord på fregatten Jylland bliver for- midlet. Børnene (og deres forældre) bliver præsenteret for både skibskokken, prin- sesse Thyra, topgasten og andre historiske personer i en sporjagt rundt på hele skibet.

Man får udleveret et kort i billetsalget og gå selv på jagt efter den tyv, der har stjålet skibsdrengen Karls lommekniv.

Sporjagten er en oplevelse for hele familien, som foregår på børnenes præmisser.


e-FJ.jpg

Hør om Fregattens kanoner og oplev et bragende kanonskud

Kom og se hvordan man betjener en kanon. Ikke en af dem af plastik eller papir, men en vaskeægte 30 punds kanon, der vejer det samme som tre biler og giver et brag, der kan høres langt væk. Her bliver hele Fregattens arsenal af gamle våben, pistoler, spyd og geværer fra 1864 fundet frem, og selvom det er farlige våben, så lover vi et underholdende show og et efterfølgende kæmpebrag fra kanonen.


m-fj.png

Lav dit eget reb

Kom og prøv kræfter med et gammelt håndværk - rebslagning. I de gode gamle dage, hvor der fandtes rigtige søhelte, lavede man alting selv. Reb, tovværk og snore blev fremstillet på en reberbane - og på Fregatten Jylland kan du få lov til at prøve deres reberbane og slå dit eget reb. Vær med helt fra starten og se hvordan et reb bliver til, og når det er færdigt, får du et stykke hjemmelavet reb med hjem.

Rebslagning er for hele familien.

kiste.jpg

Piratjagt - Find de 6 nøgler til dødemandskisten

Ombord på Fregatten Jylland finder du Kaptajn Kalle Krudts Dødesmandskiste, men den gamle kaptajn har beskyttet sin skattekiste med seks svære hængelåse. Kalle Krudt stolede ikke på hans besætning, så han gemte derfor de seks nøgler til hængelåsene rundt omkring på skibet.

Kom og hjælp os med at finde de seks nøgler. Som tak for din hjælp får du også del i skatten. Undervejs på jagten efter nøglerne får du fortalt en masse spændende historier fra skibet set med skibsdrengens øjne.

"Piratjagt" Find de 6 nøgler er programlagt, så hold øje med kalenderen for næste gang vi jagter nøglerne. 

Se kalenderen for tidspunkt.soefartsbog.jpg

Bliv sømand med din egen søfartsbog

Kom og få udleveret en gratis søfartsbog i entréen. Søfartsbogen tager dig på en rejse, hvor du kan læse dig til en masse spændende viden om livet på sømand. Undervejs i fortællingen dukker en række spørgsmål og quiz op, som tester din viden og forståelse. Bogen tager dig med på en tur rundt på skibet, men du kan også tage bogen med hjem og læse den som spændende godnatlæsning.

Søfartsbogen giver viden til hele familien, så tag hellere end gerne dine forældre med på turen.