En super oplevelse for børn og unge

Kanonen er ladt, skibets hemmeligheder er fundet frem og nøglerne til kisten er gemt. Træk i matrostøjet, som du finder ved entréen, og forbered dig på en dag fyldt med spænding, indlevelse og sjov!


kallekrudt_300x300.jpg

Find skatten med Kalle Krudts skattekort

Det gamle skib med den høje rigning og kanonlugerne leder tankerne hen på de mange historier fra tider, hvor pirater lurede på verdenshavene og synet af den berygtede Jolly Roger fik selv de mest hærdede søfolk til at gyse. Som i Stevensons roman gemte piraterne gerne deres blodpenge i en kiste, som blev gravet ned. Her er Fregatten Jylland ingen undtagelse. I nærheden af det gamle skib ligger hele Kalle Krudts skat gemt. Måske er du den, som kan finde Kalles gamle skat? Ved entréen får du udleveret hans skattekort og så kan jagten starte. Kortet angiver en række tegn som du finder blandt skibsklokker, kanoner og dødemandskister. Kig forbi og hjælp os med at finde skatten.

Skattejagten er en oplevelse for hele familien, som foregår på børnenes præmisser.


S?slaget 1864

Deltag i søslaget fra 1864

"Danskerne står og venter bag kanonerne, mens de store østrigske flagskibe nærmer sig for fuld damp, og de preussiske kanonbåde ligger sig efter, for at knuse de danske søfolks modstand. Ingen ved hvad slaget vil bringe, og der ventes frygtsomt og utålmodigt på ordren til at affyre de kraftige støbejernskanoner" 
I den digitale udstilling i museets kælder kan du på gyngende vejrdæk være med til at nedkæmpe fjenden. I kampens hede skal du holde Fregatten Jylland på sin rette kurs og afpasse farten, samtidig med at du skal styre og affyre skibets kanoner. Søslaget er, som ved Helgoland i 1864, ikke afgjort på forhånd, så du afgør om vi vinder eller taber. Det kræver både snilde og taktik at vinde slaget. 

 


syv s�helte

Mød 7 søhelte

De 7 søhelte er en ny og spændende digital udstilling, hvor du kan se syv meget forskellige personers liv under slaget ved Helgoland. De 7 søhelte mødte hinanden under krigen, og er dermed rigtige personer genskabt i en karikeret udgave. Udstillingen formidler syv skæbner og syv historier både før, under og efter slaget. De syv personer er anden styrmand Hans Christian Holm Bjørnsen, Løjtnant Peter Ferdinand Giødesen, Kaptajn Peter Christian Holm, Løjtnant Hans Henrik Koch, Løjtnant Henrik Jørgen Marcher, Løjtnant Sophus Johannes Paulsen og Havbefaren matros Søren Jensen Trane.
Kig forbi og lad dig forbyde i de spændende historier.


soefartsbog.jpg

Bliv sømand med din egen søfartsbog

Kom og få udleveret en gratis søfartsbog i entréen. Søfartsbogen tager dig på en rejse, hvor du kan læse dig til en masse spændende viden om livet på sømand. Undervejs i fortællingen dukker en række spørgsmål og quiz op, som tester din viden og forståelse. Bogen tager dig med på en tur rundt på skibet, men du kan også tage bogen med hjem og læse den som spændende godnatlæsning.

Søfartsbogen giver viden til hele familien, så tag hellere end gerne dine forældre med på turen.
 


kiste.jpg

Find de 6 nøgler til dødemandskisten

Ombord på Fregatten Jylland finder du Kaptajn Kalle Krudts Dødesmandskiste, men den gamle kaptajn har beskyttet sin skattekiste med seks svære hængelåse. Kalle Krudt stolede ikke på hans besætning, så han gemte derfor de seks nøgler til hængelåsene rundt omkring på skibet.

Kom og hjælp os med at finde de seks nøgler. Som tak for din hjælp får du også del i skatten. Undervejs på jagten efter nøglerne får du fortalt en masse spændende historier fra skibet set med skibsdrengens øjne.

"Find de 6 nøgler" er programlagt, så hold øje med kalenderen for næste gang vi jagter nøglerne.