Glenfiddich Room, en helt speciel udstilling

Respekten for egetræ som materiale er omdrejningspunktet for den nye udstilling, Glenfiddich-udstillingen - Kunst på Fad, som åbnede den 19. marts 2016 på Fregatten Jylland. 15 kendte kunstnere har udsmykket stave fra whisky

En helt speciel udstillingDet er bl.a. whiskyproducenten Glenfiddich, som står bag initiativet, der er skabt på baggrund af en fælles passion for egetræ. Både Glenfiddich og Fregatten kender vigtigheden af fornemt håndværk i træ. Verdens længste egetræsskib skal konstant vedligeholde egeplanker m.v.; og Glenfiddich er det eneste nuværende skotske (malt)whisky-destilleri med egne bødkere, som passer og plejer whiskyfadene.  

”Vi er lykkelige for, at Kunst på Fad kan fortsætte. Så vi på den måde kan bidrage til at støtte op om dansk kulturarv og Fregatten Jylland,” siger Jens Tholstrup, produktchef hos Glenfiddich. 


kunst på fad 1 (1).jpg

Leif Sylvester

Han er kendt som multikunstneren, der beskæftiger sig med maleri, grafik, musik og skuespil. Han har med sine kunstværker været udstillet i både Danmark og i udlandet. I 1996 åbnede han sit eget galleri, Galleri Python, der fortrinsvis forhandler Leif Sylvesters egen kunst.


kunst på fad-2 4.jpg

Carl Quist Møller

Han er tegner, illustrator, forfatter, trommeslager og skuespiller. Han står blandt andet bag sidste års julemærke, hvor over 50 børn fra landets julemærkehjem er portrætteret. Hans mest kendte værk er Jungledyret Hugo, som blev til tre animationsfilm.


kunst på fad 3.jpg

Peter Viskinde

Han startede i 1979 rockgruppen Malurt sammen med Michael Falch. Han har desuden været guitarist og sangskriver i Big Fat Snake, men har siden hen kastet sig over billedkunsten. I 2012 blev han udnævnt til Årets Kunstner i Aarhus. Han er medlem af en lang række kunstforeninger og har udstillet på over 30 gallerier.


kunst på fad-2 7.jpg

Benno Blæsild

Han er kunsthistoriker og direktør for Fregatten Jylland. Han har været leder af Holsteinsborg Museum og museumsinspektør i Den Gamle By i Aarhus. Han har skrevet flere bøger om (kunst)historiske emner, f.eks. om Michael og Anna Ancher, og han har blandt andet formgivet den oprindelige danske nisse.


kunst på fad-2 5.jpg

Aka Høegh

Hun er en af Grønlands mest kendte billedkunstnere, uddannet på Kunstakademiet i København og Grafisk Værksted i Nuuk. Han inspireres af den grønlandske natur og landets mytologiske traditioner. Hun har lavet frimærker, illustrationer og mange udsmykninger og  blandt andet udstillet på Nordatlantens Brygge.


kunst på fad 2.jpg

Eske Kath

Han er dansk billedkunstner bosiddende i New York og uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han er blandt andet kendt for sit bidrag til udsmykningen af Frederik 8.s palæ på Amalienborg og er repræsenteret på museer som ARKEN og ARoS.


kunst på fad-2 1.jpg

Dag Aronson

Dag Aronson er norsk autodidakt kunstner, bosiddende i Danmark. Han har udstillet olieværker på lærred, pap og papir på flere danske museer, hvor han inddrager klassiske temaer fra blandt andre Picasso og Manet. Han har sit eget atelier i skagensmaleren Frederik Langes gamle malerhus i Odsherred.


kunst på fad 1.jpg

Madeleine Pyk

Hun er svensk forfatter og billedkunstner, uddannet fra Konstakademien i Stockholm. Hun fik i 2008 tildelt Illis Quorum-medaljen for sit bidrag til svensk kultur. Hun er blandt andet udstillet på Moderna Museet i Stockholm, Stockholms Stads samlinger og Norrköpings Museum.

kunst på fad-2 6.jpg

Poul Esting

Han er autodidakt kunstner, der i en årrække har udstillet på blandt andet Charlottenborg, Kunstnernes Sommerudstilling, Vendsyssel Kunstmuseum, Art Copenhagen og en lang række steder i udlandet. Han har udgivet en del kunstbøger, og han er kendt for at være inspireret af jazz i sin kunst.


Video fra åbningen 2013 + tekst (tiltrak x antal mennesker , 3 udstillinger osv


Pia Schutzmann

Hun er født i Italien. Hun er maler og grafiker og uddannet ved Kunstakademiets Grafiske Skole under professor Palle Nielsen. Siden 1984 har hun været en del af kunstnersammenslutningen Koloristerne. Hun er bl.a. kendt for sine portrætter, særligt portrættet af Dronning Ingrid.


Poul Pava

Han er en dansk kunstner, der både maler og skaber kunsthåndværk samt musik. Hans motiver er de karakteristiske figurer, der rummer "barnet i os alle" – en naiv og spontan stil. Han har en permanent udstilling i Illums bolighus, og han sælger sine værker i over 10 lande.


kunst på fad 4.jpg

Mikael Melbye

Han er maler og international operasanger. Han har portrætteret en række danske og internationale personligheder fra blandt andet erhvervslivet, kunst og politik, herunder Dronning Margrethe og Ghita Nørby. Hans værker hænger blandt andet på Det Kongelige Teater, Christiansborg Teatermuseet, Hatfield House og Santa Fe Opera.


video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more

Video fra åbningen 2016 + tekst (tiltrak x antal mennesker )


Kristian von Hornsleth

Han er dansk billedkunstner, uddannet ved Kunstakademiets Arkitektskole i 1994. Han har gjort sig bemærket med sin til tider provokerende stilart igennem malerier, film og musik. Han har været udstillet verden over og er repræsenteret i markante samlinger som blandt andet Saxo Bank og Statens Kunstfond.


kunst på fad-2 3.jpg

Troels Trier

Han er multikunstneren, der er kendt som skaber og frontfigur i kunstnerkollektivet Røde Mor fra 1969. Han har senere kastet sig over billedkunsten, hvor nyere malerier finder inspiration i tegneseriebilleder med ofte humoristiske figurer på lærrederne.       


Royal Navy rom, Fregatten Jylland, A.H. Riise, 

Anders Moseholm

Han er dansk billedkunstner, uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og School of Visual Arts i New York. Han er medlem af Kunstnersamfundet, og er repræsenteret på Vejle og Skive Kunstmuseum. Han udstiller også internationalt i USA, England, Sverige og Tyskland. 

 

Glenfiddich

kort introduktion

Primetime

kort introduktion

Whisky

Evt præsentation af de 2 årgange