Back to All Events

Veteran Dag

På en årlig veterandag vil de tidligere provinsbørn og alle der tidligere havde med det gamle skib at gøre få mulighed for at mødes og være fælles om de mange gode historier og minder.

Der findes rigtigt mange som har haft betydning for det gamle skib og rigtigt mange, som det har betydet noget for. En lang række mennesker har gjort sit, lige fra Lindøværftets lærlinge, der svejsede tørdokkens stålkonstruktioner, bådebyggere, smede og andre håndværkere til de mange guider og rundvisere, der gennem tiden har formidlet skibets historie. Ligegyldigt om man med værktøj i hænderne eller på anden vis, har bidraget til Fregattens fortsatte eksistens, lønnet og ulønnet, frivilligt og ufrivilligt er man overordentlig velkommen til at deltage i museets gensynsdag for skibets ”veteraner”. Mange store projekter er gennemført ombord og mange gode historier er opstået. Det er derfor vores håb at så mange som muligt vil deltage på den årlige Veterandag, hvor gode historier og gamle venskaber kan genopfriskes.

Både for provinsbørn og alle andre ”veteraner”

Veterandagen eksisterer allerede, men har indtil videre været særligt tilegnet de tidligere provinsbørn, der overnattede ombord på Fregatten Jylland under deres ferieophold i København mellem 1934 og 1959. De mange forskellige forhold til skibet, som både overnatningssted, arbejdsplads, samlingssted og meget mere, vil gøre det til en dag hvor enhver har mulighed for at høre historier om skibet, de ikke kendte til i forvejen. Den næstkommende veterandag afholdes allerede 26. september. Her vil den tidligere medarbejder og en af hovedmændene bag den store restaureringsproces i 80’erne og 90’erne, Bernt Kure, indlede dagen ved at fortælle om sine oplevelser med skibet.

Bliv fundet og Ta’ med!

Desværre findes der ikke en fyldestgørende fortegnelse over tidligere medarbejdere og alle andre, der har været med omkring skibet. Derfor opfordres man til, såfremt man ønsker at blive fundet, at kontakte Fregatten Jylland på 87 52 18 66 eller christian@fregatten-jylland.dk Her kan man melde sig til, og eller få tilsendt en indbydelse og dagens program. 


Earlier Event: September 25
Livets Blå Bølge - Teater
Later Event: October 1
Åbent 10:00 - 16:00