Back to All Events

Sankt Hans

Sankt Hans  

På Fregathavnen tændes traditionen tro vigens smukkeste bål midt i havnebassinnet. På fregathavnen vil der være helstegt skibsgris og kolde drikke for små penge til alle. Vi giver naturligvis fri adgang for alle fra klokken 19.00.

Kig forbi og nyd duften af grillmad og synet af bålet. Fregathavnen ligger på en af Østjyllands eneste vestvendte kyster, hvilket jo giver en sjælden mulighed for at nyde den flotte solnedgang over vandet.

Sankt Hans er blevet fejret i årtusinder, og med tiden har midsommerfesten fået den fine form vi kender i dag, hvor det store bål, båltalen og midsommervisen er de vigtigste ingredienser. Traditionen med at tænde det store bål med en heks er en særlig dansk tradition, som ikke kendes i andre lande. Den har sine rødder i forestillingen om, at de usynlige kræfter har haft særlig magt på denne dag, hvor lyset vender og dagene igen bliver kortere. Bålet skulle hvert år skræmme disse særlige magter bort. 

Det endelige program følger, men vi kan afsløre, at årets båltaler bliver Udlændinge-, Integrations- og Boligminister Inger Støjberg

Fregattens båltalere gennem tiden
2009: Hella Joof
2010: Kirstine Bille
2011: Søren Dahl
2012: Jacob Haugaard
2013: Troels Kløvedal
2014: Claus Wistoft
2015: Nicolai Wammen
2016: Inger Støjberg

Earlier Event: June 23
Rundvisning
Later Event: June 24
Rundvisning