Back to All Events

Skt. Hans Aften på Fregatten Jylland med bål, musik, helstegt pattegris samt tale ved borgmester Claus Wistoft

På fregathavnen tændes traditionen tro Vigens smukkeste bål Skt. Hans Aften midt i havnebassinnet. På fregathavnen vil der være helstegt pattegris og kolde drikke for små penge til alle gourmet’er og fri adgang for alle sommerens store og små, unge og gamle, fra klokken 19.00.

 Holger Drachmann skrev sin midsommervise i 1880’erne mens Fregatten stadig førte sejl og vogtede landets kyster. Båltalen har altid haft sin plads, ved denne markering af julens sidestykke på årets længste dag, og dette år vil Syddjurs Kommunes borgmester Claus Wistoft, stå for den folkelige og hyggelige båltale på fregathavnen. Den dansk-svenske kvartet Ayla spiller op og vil sætte en smuk musikalsk ramme om årets længste aftenskumring.

 Sommersolhvervet er blevet fejret i årtusinder, og med tiden har midsommerfesten fået den fine form vi kender i dag, hvor det store bål, båltalen og midsommervisen er de bedste ingredienser. Skikken med at tænde det store bål med en heks, er en speciel dansk skik, som ikke kendes i andre lande. Den har sine rødder i forestillingen om at de usynlige kræfter har haft særlig magt på denne dag, hvor lyset vender og dagene igen bliver kortere. Bålet skulle hvert år skræmme disse særlige magter bort, -og vær kun rolig, på fregathavnen risikerer man højst en pragtfuld aften med solnedgang, sang og måske et kys.

Kom og vær med, når bålet tændes på fregathavnen Skt. Hans Aften. Nyd solnedgangen Skt. Hansbålet, den helstegte skibsgris og borgmesterens tale på fregathavnen Skt. Hans aften