Back to All Events

Kristi Himmelfartsferien


 

 

Fregatten Jylland er kampklar til Kristi Himmelfarts Dag

Oprustningen er i gang på det gamle skib i Ebeltoft. Mandskabet træner hårdt, huggerterne er skærpet og kanonerne er skudklare.

Mange har fået kaffen galt i halsen, da det pludselig dryssede med puds fra loftet og underkopperne klirrede efter de voldsomme brag, der har rystet Ebeltoft og opland i den seneste tid. Det er afprøvningerne af de tonstunge 30 punds forladekanoner, der nu er skudt ind og står parate til glæde for alle Fregatten Jyllands gæster i Kristi Himmelfartferien. Den hårde træning og de store mængder sortkrudt skal i den lille hyggelige forårsferie imponere oplevelseslystne børn og voksne som gerne vil have noget ud af ferien sammen.

 

Krudt, kugler og kanoner

Hvornår har man sidst hørt et ordentligt brag som i de gode gamle dage? Man skal bruge en dygtig kanoner, en god gammel 30 punds forladekanon, en lade-stok og en ordentlig portion godt tørt sortkrudt. Opskriftens resultat kan alle både få at se og høre, som afslutning på de daglige Kanonshows. Her viser guiderne de mange forskellige våben og kampteknikker, der fandtes ombord på så gammelt et krigsskib. Hvis man trænger til et lynkursus i kamp på havene i midten af det 19. århundrede eller bare er almindeligt interesseret, kan kanonshowet anbefales. Det er både god underholdning og spændende viden.

 

Rundvisninger og aktiviteter

De daglige rundvisninger giver mulighed for at få mere at vide om skibet og dets lange historie både som sejlende krigsskib, konge-skib og som restaurerings-projekt. Der er også mulighed for at gå med på familierundvisningen De Seks Nøgler, der er en skattejagt gennem skibets rum og historie. Her vil man kunne finde en gylden skat, der nok især vil falde i børnenes smag. Rebslagning er også noget man rigtigt gerne må være med til. Her får man godt indblik i det gamle håndværk, mens man slår sit reb på Holmens gamle reberbane. Museums-hallen byder på rolig fordybelse i udstillingerne og hyggelige oplevelser ved de digitale og interaktive spil og billeder.

Der er masser af aktivitet i Kristi Himmelfartferien.

Earlier Event: May 10
Åbent 10:00 - 17:00
Later Event: May 18
Åbent 10:00 - 17:00