Back to All Events

Ægte irsk seisún ombord på Fregatten Jylland

Ægte irsk seisún i Ebeltoft – alle er velkomne
Med gruppen Craobh Leitir Ceanainn fra Donegal i det nordvestligste Irland kommer man ikke tættere på ægte irsk traditionel musik og en session. En irsk session er det meget uformelle møde mellem musikere i alle aldre, der samles for at lære og inspirere hinanden til at udtrykke den irsk trad. musik. Musikken er et forrygende festfyrværkeri af alt det bedste i trad. irsk musik – fra smukke melankolske sange på gælisk til livlige jigs, reels, polkas og slides.


Gruppen består af 10 unge og ældre musikere i medrivende samspil, og som virtuost håndterer de traditionelle irske instrumenter som violin, accordion, bodhran, banjo og mange flere.
Craobh Leitir Ceanainn har spillet på koncerter overalt i Irland og været på turné i England, Skotland og Frankrig. Det er første gang gruppen spiller i Danmark, så gæsterne på Fregatten Jylland kan se frem til en ny og meget spændende koncertoplevelse med helt autentisk irsk trad. musik.

"We are delighted to have the opportunity to bring our session to Denmark and give the Danes a sample of the Irish traditional Session", udtaler Craobh Leitir Ceanainn før koncerten på Fregatten Jylland

Gruppen er samlet af den irske musikorganisation Comhaltas Ceoltóirí Èireann, der har til formål at bevare og udbygge den helt unikke irske musik- og sangtradition. Dette er musikere, der har irsk trad. musik i blodet og som brænder for at formidle deres livgivende musik og kultur til tilhørerne. Området og gruppen taler tillige det gæliske sprog, ligesom Donegal har områder hvor irsk/gælisk stadig er dagligt sprog.

Koncerten er gratis når entreen er betalt

Fregatten Jylland byder på en kop gratis kaffe eller te at lune sig på under koncerten.

Earlier Event: September 19
Dagens Program
Later Event: September 25
Dagens Program