Back to All Events

Fregattens veterandag byder flere med ombord

Fregatten Jylland samler igen ’provinsveteranerne’ og i år inviteres bredere ind

Da antallet af ’kampdygtige’ veteraner fra indlogeringen på skibet dengang af naturlige årsager falder år for år, er det planen at gøre ’veterandagen’ til et bredere arrangement i årerne fremover.

 Alle veteranerne skal med

De nu temmelig voksne skolebørn er naturligvis stadig hædersgæster, men dagen vil også være åben for alle andre, som gennem tiden har været i kontakt med og fået et tilhørsforhold til skibet. For dem som har haft betydning for fregatten oplever ofte, at skibet også har haft betydning for dem.

Så det er alle de gode minder og historier, som håndværkere, guider, rundvisere og alle andre, der har været med til at bevare og formidle Fregatten Jylland, der skal fortælles på de næste års veterandage.

Og med alle de funktioner og roller fregatten har haft gennem tiderne, fra krigsskib over kongeskib til udstillingsskib, telegrafistskole, indlogeringsskib, krigsbeslaglagt under krigen og frem til sit otium i Ebeltoft, er det uendelig mange spændende fortællinger. Og ikke alle af dem er i øvrigt heroiske eller specielt positive:

”Vi lå jo som sild i en tønde i køjerne og jeg kan huske vi var nede at se bunden af skibet også. Det var altså råddent og vådt og lugtede rigtig grimt, det husker jeg stadig den dag i dag” fortæller Margit Andersen, der i 1946 som 13-årig sov på fregatten på Thorups skoles københavnertur.

Program følger

Earlier Event: September 13
Du kan stadig nå det!
Later Event: September 19
Mød besætningen ombord