Back to All Events

Søværnets Dag 9. maj

Fejring af historie, søfartkultur og traditioner

Siden vikingetidens bedrifter har vi gjort os bemærket på havene. En lang og spændende historie har skabt en lang række søhelte og traditioner. De gamle drog med skiftende held til søs for at slå fjendtlige flåder og nå fjerne destinationer. Søværnets dag er den årlige fejring af værnet, dets historie og traditioner. Det er en rig historie der rigtig tager fart på kong Hans tid, da værnet etableres som en professionel enhed. Mange store begivenheder og personligheder hører med og flåden er blevet sænket og knust mange gange for igen at have genopstået lige fra det 16. århundredes Peder Skram til det 20. århundredes Åge Helgesen Vedel.

Festdagen holdes i Ebeltoft, hvor Søværnets Tamburkorps giver musik og opvisning på vej ned til Fregatten Jylland, hvor der er tattoo-opvisning. Tattooet er en scenografisk opvisning i præcision og en eksercits langt ud over det sædvanlige. Ud over opvisningerne vil en af Søværnets ledere holde tale om det moderne Søværn og dets opgaver. En flådeenhed vil også være til stede for at holde åbent skib, så alle kan bese fartøjet og dets indretninger. Kanonsalutter rundvisninger og meget andet er også på programmet, så dagen vil ikke gå stille for sig. 

Kl. 11.00: Søværnets Tamburkorps ifølge med faneborg og Søværnspersonel danner paradeoptog og marcherer fra Ebeltoft Sundhedscenter. Optoget følger ruten Nørrebakke, Adelgade, Overgade, Kirkegade, Nedergade og Juulsbakke gennem byens gader og ender på Torvet.

 Kl. 11.25: Søværnets Tamburkorps musicerer på Torvet.

 Kl. 11.35: Det samlede optog marcherer fra Torvet til Fregatten Jylland.

 Kl. 11.45: Paradeoptoget ankommer til Fregatten Jylland og tager opstilling til den efterfølgende Tattoo.  De som kunne få lyst til at slutte op om optoget og følger med det til Fregatten kommer gratis ind til Tattoo og resten af afholdelsen af Søværnets Dag på Fregat-havnen.

Kl. 11.55: Fregat-institutionens fungerende bestyrelsesformand, Ole Bjerregård byder velkommen og Kommandør Olsen afgiver Søværnets hilsen.

 Kl. 12.15: Kanonsalutten ”Dansk Løsen” affyres fra Bastionen ved havneindløbet af Søværnets Salutkommando.

 Kl. 14.00 til 16.00: Patruljefartøjet NYMFEN holder ”Åbent skib” på kajpladsen ved Fregat-havnen.

 

Earlier Event: May 5
5. Maj markering af befrielsen
Later Event: May 10
Åbent 10:00 - 17:00