Back to All Events

Mysterier ombord på Fregatten i Efterårsferien


Klabauteren er løs, maskinassistenten er blevet opslugt og mastemønten er faldet i de forkerte hænder. Løs Efterårsferiens hårrejsende og uhyggelige mysterier i Fregattens mørke indre og se den helt nye udstilling i museumshallen.

Efterårsferien byder på et særligt program, hvor museets gæster selv kan udforske skibet og finde mysteriernes rette sammenhæng. På en sen aften for over hundrede år siden viste klabautermandens uhyggelige skikkelse sig nemlig på dækket. Da han forsvandt igen tog han en ung maskinassistent med sig i dybet og endnu værre, skibets mastemønt. Den mønt som lå under stormasten, for at give held og lykke på skibets togter. Hvem så klabauteren?  Hvor forsvandt han hen? Var det nu også rigtigt? – det finder museumsgæsterne ud af, når de får rollen som skibets detektiver. Museumshallens nye udstilling byder på fortællinger om 7 søhelte, der kæmpede ombord under slaget ved Helgoland. De kom fra meget forskellige kår og drog hjem til lige så forskellige steder landet over da slaget og krigen var forbi. Kom tæt på dem og følg de spændende skæbner i museets store udstillingshal.

Efterårsferiens tema ombord, er gys og gru

Klabautermand eller fornuftig forklaring, det må museumsgæsterne finde rede på ombord hvor spor og farklaringer findes. Siden de gamle kystkulturers jægere første gang vovede sig væk fra land og ud på de salte bølger i stammebådene, har havet ruget tavst over sine hemmeligheder. Det har alle dage været et respektindgydende og farligt sted at opholde sig. Efterhånden som skibsfarten siden hen har gennemsejlet størstedelen af verdenshavene, er både tro og overtro vokset og har befolket de mægtige havdybder med alskens uhyggelige væsner. På Fregatten i Efterårsferien må museumsgæsterne holde hovedet koldt og finde sagernes rette sammenhæng. Det er muligt at spørge skibschef Draem, batterichef Flint eller skibstømreren Anker ud undervejs til gådens løsning. 

Den nye udstilling åbner til Efterårsferien 

Følg syv danskeres vej gennem stort og småt i tiden før og efter fælleskabet i det voldsomme slag i maj 1864, der knyttede dem sammen. En ny digital udstilling viser syv skæbners meget forskellige historier i det 19. århundrede. Fikspunktet i fortællingen er det barske slag ved Helgoland, hvor de 7 søfolk må kæmpe side om side, før deres veje skilles ved hjemsendelsen. Heltene fra Helgoland kommer fra vidt forskellige kår og dele af kongeriget. De forskellige historier er lige så interessante og spænder lige fra at vende hjem til datidens små fiskersamfund, til århundredets helt store begivenheder i udlandet og eksotiske eventyr i andre verdensdele. 

Earlier Event: October 1
Åbent 10:00 - 16:00