Vikingerne kommer!

Sådan har det sikkert lydt, når de udsmykkede vikingeskibe er blevet set i horisonten, af befolkningen i vikingetiden. Tirsdag den 31. januar lød råbene igen, da lastbil efter lastbil kørte ind af porten vedFregatten Jylland.

De smukke vikingeskibene fra kulturhovedstadsåbningen, ankom til Fregatten Jyllands værft for at de i de kommende uger kan ses af fregattens Jyllands besøgende. Det maritime miljø på Fregatten Jyllands værft, danner de perfekte martime rammer, til udstilling af vikingeskibene. I den store værftshal, vil de ”moderne” vikingeskibe, stå blandt gamle træskibe, der restaureres efter de samme principper som de originale vikingeskibe blev bygget efter.

De seks vikingeskibe er bygget af et hold britiske kunstnere fra The Lantern Company, samt frivillige og studerene fra Arkitektskolen Aarhus. Skrogene til vikingeskibene er på 10-12 meter, skelettet er lavet af lette træsorter og pil, udvendig klædningen består af papir. Vikingeskibe er oplyst med led, samt udsmykket med inskriptioner og påsat små dekorationer.

De udstillede skibe kan ses fra Vinterferiens start, lørdag d. 11. februar kl. 10.