Udstillingen ”Prinsesser ombord” åbner på Fregatten Jylland

Fra den 23. juni kan Fregatten Jyllands gæster få det første kig på den nye permanent udstilling ”Prinsesser ombord”. Kongesalonen, der ligger på Jyllands agterdæk, er blevet indrettet i Christian IX’s kongelige stil og her er dronning Louise og prinsesse Thyra indlogeret. De var begge med på kongetogtet til Sankt Petersborg i 1876.

Ikke kun et krigsskib

De fleste kender Fregatten Jylland som et krigsskib der udmærkede sig i Slaget ved Helgoland i 1864. Men den gamle fregat gemmer på historierne om kongelige sommertogter til både Island og Sankt Petersborg, hvor den havde Christian IX og hans familie ombord. I 1874 fik kongen ombygget Jylland, der fik fjernet 10 kanoner og på agterdækket blev der bygget kahytter, den såkaldte kongesalon. Denne kongesalon er nu igen blevet indrettet i Christian IX’s kongelige stil. Ombord på fregatten kan man således mødes prinsesse Thyra, dronning Louise og selvfølgelig kongen selv.

En lyserød kanon

Som et symbol på de fjernede kanoner og prinsessernes indtog har Fregatten Jylland malet kanonen ved indgangen lyserød. Denne kanon var i lang tid støbt ned i kajen på København havn, og er siden sat i stand af Fregatten Jyllands dygtige folk. Den skal som en del af dens vedligeholdelse slibes og males hvert andet år, og denne gang er den blevet lyserød for at melde prinsessernes komme på Fregatten Jylland. Den skal nok bringe et smil frem på læberne af Jyllands gæster og gerne lede tankerne hen på skibets tid som kongeskib.

En udstilling om Jylland, de kongelige og deres skibe

Det er ikke kun i kongesalonen på skibet der anlægges et royalt fokus. I udstillingen kan man også opleve Fregatten Jyllands ombygning fra krisskib til kongeskib. Man kan komme tæt på de kongelige og også høre om de kongelige skibe gennem tiden. Det hele kan opleves fra torsdag den 23. juni 2016.

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik

Det er med stor glæde, at Fregatten Jylland i forbindelse med den nye udstilling kan byde velkommen til fregattens protektor, Hans Kongelige Højhed Prins Henrik. Med sig bringer prinsgemalen de sidste kongelige udlånsgenstande til udstillingen. Dette finder sted fredag den 8. juli 2016.