Teater sommerskole ombord på Fregatten Jylland

Som noget helt nyt er det til sommer muligt at gå ombord på Fregatten Jylland og blive ført ind i teaterlivets spændende verden. Børn og unge i alderen 10-16 år har mulighed for at deltage i et fem dage langt undervisningsforløb, som afsluttes med overnatning i skibets køjer og en forestilling for forældre og offentligheden. Eleverne er selv med til at forme forløbet og historien, og det hele foregår, mens skibet summer af liv fra besøgende gæster, hvilket skaber en levende kulisse og en uforlignelig mulighed for at inddrage og interagere med tilskuerne.

Det er dramalærer Jeppe Due, der vil lede slagets gang. Jeppe er uddannet cand.mag. i dramaturgi og journalistisk formidling. Han arbejder til dagligt som dramalærer og idémager på Syddjurs Egnsteater og underviser i teater på Efterskolen for Scenekunst i Malling ved Århus. Desuden har han medvirket i et utal af forestillinger, både som skuespiller, dramatiker og instruktør.

"Det bliver en fantastisk scenisk oplevelse at undervise og lave teater ombord på Fregatten Jylland. Her hersker en ganske særlig stemning, som helt sikkert kommer til at præge forløbet og forme de historier, som eleverne selv skal skrive og opføre undervejs. Sammen skal vi levendegøre et stykke danmarkshistorie, og det bliver både sjovt, lærerigt og udfordrende," fortæller Jeppe Due.

Teaterskolen på Fregatten Jylland finder sted i uge 30 og 32 med 12 pladser hver uge. Uge 30 er for børn i alderen 10-12 år, mens uge 32 er for børn og unge i alderen 13-16 år. Der undervises fra først på formiddagen til sidst på eftermiddagen mandag til torsdag samt fredag formiddag. Natten mellem torsdag og fredag er der fælles overnatning i skibets køjer, og fredag eftermiddag får eleverne for alvor lov til at vise, hvad de har lært, når de opfører deres helt egen forestilling for forældre og offentligheden.  

Teaterskolen koster 750 kr. inkl. forplejning.

Tilmelding foregår på www.syddjursegnsteater.dk