Smag på Fregatten i Vinterferien Uge 7

Bakstørn & Beskøjter - Smag på Fregatten

Smag på sømandskostens mange lækkerier og få syn for søens gode og mindre gode sider i Vinterferien. Søens kost var både spændende oplevelser, lækkerier og hårde pligter, men mest det sidste. Når vinden endelig var god og skibet løb for fulde sejl med skum om boven under de solstråler, som fandt vej gennem skyerne, gav hele sømandens verden mening.

Ingen tænkte på kost, forplejning og mandskabets kår. De brede smil kom frem og alle ombord priste sig lykkelige over at opleve den magiske stund. Naturligt nok, stillede man sig ofte helt anderledes til forholdene ombord i de mange og lange timer hvor tøjet var koldt og vådt, eller når en forhadt madret endnu engang stod på spisekortet og drikkevandet var ved at blive dårligt. De få ændringer i forplejning og pligter, som højtider og begivenheder medførte, var som regel en kærkommen forandring.

I Vinterferien er temaet ombord mad og forplejning. En særlig rundvisning viser vej gennem søfolkenes kost, pligter og forhold ombord. Undervejs vill alle kunne smage de retter og den kost, der var søfolkenes daglige forplejning for over 100 år siden. Hør om hvordan skibsdrengene kom afsted med at smage de forbudte smørkiks fra officersmessen og hvordan de nye søfolk måtte klare turen i masten og dele deres rationer til sultne hajer.

En rundvisning for de yngre gæster har karakter af skattejagt. Hvad enten man er til det hårde sømandsliv på søen eller guldskatte og det søde driverliv, er et besøg ombord på verdens længste træskib i Ebeltoft anbefalelsesværdigt i Vinterferien.

Der er åbent på Fregatten Jylland - hverdag fra kl. 10 - 16