Rom fra Vestindien og afskær fra Stokken

En ny rom med masser af historie

Smag på livet på Fregatten Jylland i 1800-tallet og vær med til at bevare Fregatten til eftertiden. I 1886 stævnede Fregatten Jylland ud på sit sidste togt. Turen gik til de Dansk-Vestindiske øer (de nuværende Virgin Islands), og var det femte togt i alt til denne del af verden.

På øen Skt. Thomas boede en apoteker ved navn Albert Heinrich Riise. Han fremstillede, udover diverse former for medicin, også rom efter egen opskrift, som han leverede til den danske flåde, når de anløb ved Skt. Thomas. Romproducenten A.H. Riise laver rom efter Apotekerens egne gamle opskrift, som han udviklede gennem forsøg med de planter, han samlede rundt omkring på de Dansk-Vestindiske øer.


Fregatten Jylland er altså en autentisk rom som den, de søfarende i 1800-tallet kunne hjembringe fra Skt. Thomas. Når du køber en flaske Fregatten Jylland Danish Navy Rum støtter du bevaringen af Fregatten Jylland med 10 kr. Fregatten Jylland Rom er skabt i et samarbejde mellem Fregatten Jylland, A.H. Riise Rom, Mac Y spiritus og Hos Walter.


DSC_8914_1200x800.jpg

Fregattens fast Stok ser stor værdi i at undgå spild af egetræs plankerne og har derfor forvandlet afskæringerne til flotte, håndlavede og ikke mindst personlige træprodukter.

Produkterne er lavet af det samme træ, som bruges til at vedligeholde Fregatten.
Alle produkter er udstillet i vores butik.