Påsken ombord på Fregatten Jylland - en æggetyv er løs

Fregatten Jylland byder velkommen til påsken og vi glæder os til at præsentere jer for et helt nyt tiltag: 

Æggetyven – en sporjagt for børn og deres forældre. 

Med Æggetyven formidler vi livet ombord for en del af mandskabet og en enkelt prinsesse anno ca. 1876. Udgangspunktet er skibsdrengen Karl, der som den yngste på skibet har alt det hårde arbejde, men han har fået et fint påskeæg af sin mor og gemt det i sin skibskiste.

Ægget er imidlertid blevet stjålet, og det er nu op til jer at finde ud af hvem tyven er. Med et kort i hånden kommer I rundt på Fregatten Jylland og bliver her præsenteret for en række historiske personer, der formidles af en del af voksdukkerne på skibet. Fyrbøderen, kaptajnen og topgasten og mange flere formidler de opgaver og vilkår de har haft ombord med hårdt, ubehageligt arbejde i maskinrummet eller tid til fine middagsselskaber, alt efter social position.

Livet til søs på Fregatten Jylland bød på fordærvet mad, søsyge og sparsom fritid, og med Æggetyven får en del af de gamle voksdukker i tableauerne en ny, personlig fortælling. Æggetyven giver jer mulighed for at opleve Fregatten Jylland i eget tempo og giver skibets historie et mere personligt perspektiv.

Find tyven og få til sidst jeres belønning i ‘guld’!

—————-

Vi håber, at I vil tage godt imod Æggetyven og vi vil efter påske videreudvikle aktiviteten, så den kommer til at omfatte hele fregatøen. Med den får historieformidlingen et boost og gør forhåbentlig besøget på Fregatten Jylland endnu mere spændende for børn og deres forældre. Samtidig vil vi udvide den med mere faglig formidling af skibet, personer og genstande ombord, men med respekt for den autentiske oplevelse der nu møder gæsterne. 

Påsken på Fregatten Jylland byder også på et hav af andre spændende aktiviteter, herunder mulighed for at kigge ind på værftets værksteder, hvor vores dygtige håndværkere arbejder på krydsmasten og mærsen.

Del gerne Facebook-begivenheden her med andre, der vil synes, at Æggetyven og de andre påskearrangementer er noget for dem.

Velkommen ombord.


Dagsprogram i påsken

10.30 Historisk rundvisning
11.30 Hør om fregattens kanoner
12.00 Kanonskud
12.05 Rundvisning for børn – De 6 nøgler
12.45 Lav dit eget reb
14.00 Historisk rundvisning
15.00 Hør om fregattens kanoner
15.30 Kanonskud

Hjælp skibsdrengen karl med at finde ud af, hvem der har stjålet hans påskeæg.

Hjælp skibsdrengen karl med at finde ud af, hvem der har stjålet hans påskeæg.