Prinsesser sikrede god sommersæson på fregatten Jylland

Det kan godt betale sig at have prinsesser med ombord.

Det er den konklusion Fregatten Jylland museet i Ebeltoft kan drage her ved udgangen af sommersæsonen 2016. Fregatten har haft en fremgang på syv procent i besøgstallet i forhold til 2015, og ikke mindst udstillingen ’Prinsesser ombord’, der allerede på åbningsdagen 8. juli samlede næsten 1000 besøgende, har været med til at hente et stort publikum ind.

Foto: John Jensen - http://taselvfoto.zenfolio.com/p1014361275

Foto: John Jensen - http://taselvfoto.zenfolio.com/p1014361275

”Med ’Prinsesser ombord’ tror jeg det er lykkedes at ramme en ny målgruppe,” fortæller projektleder Bo Jessen Fogh Laursen, der oplever, at udstillingens evne til at bringe andre elementer af Danmark anno 1870’erne ind i skibets historie, har tiltalt rigtig mange.

”Fregatten har handlet meget om krudt og kugler, men her har vi en mere sanselig udstilling, der også fortæller noget om perioden og om det royale liv dengang,” forklarer Bo Jessen Fogh Laursen, der blandt andet glæder sig over den store interesse der er for mange af detaljerne i udstillingen.

Om det også er den store lyserøde kanon ved museets indgang, der har medvirket til, at over 40.000 gæster alene i juli og august, har lagt vejen om af fregatten, er uvist, men sikkert er det, at prinsesserne forbliver ombord, så der er rig mulighed for fortsat at rejse 142 år tilbage i tiden og ’føle sig lidt kongelig’ i de royale gemakker på Fregatten Jylland.