Prinsesse for en dag på Fregatten Jylland

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik indvier fredag den 8. juli 2016 kl. 10.30 ny udstilling på Fregatten Jylland.

Udstillingen sætter fokus på et af højdepunkterne i Fregattens virke, nemlig som kongeskib for Christian den IX og hans store familie.

 I anledningen af udstillingen ”Prinsesser Ombord og det royale besøg inviterer Fregatten Jylland alle til at komme og være prinsesser for en dag. De første 50 prinsesser får et diadem og et tyl-skørt, så det gamle skib igen kan føle sig kongeligt. På dækket serveres kyskager og prinsessevand til alle gæster.

 En passioneret protektor

Der er blevet slidt og slæbt i kongesalonerne på Fregatten Jylland, og nu står udstillingen klar til at byde gæster velkommen til et royalt tilbageblik til sidste halvdel af den 19. århundrede.  Mange eksperter og kreative ildsjæle har været med i processen. Også Hans Kongelig Højhed Prins Henrik har spillet en aktiv rolle i det team som har skabt udstillingen. Han har personligt været i de kongelige magasiner på jagt efter genstande fra Christian IX’s tid. Den 8. juli ankommer prinsen kl 10.30 og medbringer her det sidste kongelige ”touch” til Jyllands kongesalon og kahytter. ”Udstillingen er en sanseoplevelse og fyldt med spændende gennemtænkte detaljer, så vi håber I vil tage godt imod den” lyder det fra den stolte projektchef Bo Jessen Fogh Laursen. Udstillingen er blevet til takket være gavmild støtte fra Boghandler Henning Clausens Fond.

 Ebeltoft og prinserne

Netop i år er det 130 siden at Fregatten Jylland stod ind i Ebeltoft Vig med et royalt besætningsmedlem ombord. I sommeren 1886 var den unge prins Carl, som senere blev valgt som kong Haakon VII af Norge, kadet ombord på Fregatten Jylland. Prinsen var sammen med de øvrige kadetter i land i Ebeltoft adskillige gange ogdet fine besøg gjorde stort indtryk på byens borgere.  Ebeltoft avis anno 1886 beretter ”hvordan prinsen satte stikkelsbær til livs med stor fornøjelse og købte kringler hos den lokale bagermester.” 

 Den 8. juli kort fortalt

-         HKH Prins Henrik ankommer kl 10.30.

-         Gratis diadem og tylskørt til de første 50 prinsesser.

-         På dækket serveres kyskager og prinsessevand til alle
      gæster