Prins Henrik på uventet besøg

Prins Henrik i selskab med Fregattens direktør, Benno Blæsild og Bestyrelsesformand, Ole Bjerregaard. 

Prins Henrik i selskab med Fregattens direktør, Benno Blæsild og Bestyrelsesformand, Ole Bjerregaard. 


Den røde løber nåede ikke at blive rullet ud på det 150 år gamle skib, da Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen tirsdag eftermiddag kom på uventet besøg med et par nære venner. Med sin store interesse i skibet og med rollen som protektor var det en afslappet og hjemmevant Prinsgemal, der gæstede Fregatten.

Tirsdag eftermiddag kl. 15.20 rullede Krone 15 ind på Fregattens parkeringsplads i Ebeltoft, og ud steg en glad og smilende Prinsgemal, der havde i sinde at aflægge Fregatten Jylland et privat besøg. Sidst han besøgte Fregatten var i september 2015, hvor han ligeledes gæstede Fregatten i privat henseende. Prinsgemalen er meget engageret i Fregatten, som han har været en uvurderlig protektor for siden 1983. ”Jeg er meget glad for at være protektor for Fregatten Jylland. Det er et historisk interessant projekt og spændende at følge med i” lød det tidligere fra Prins Henrik.

Fregattens royale gæster nød den maritime stemning ombord på verdens længste bevarede træskib, og gæstede også den nyligt åbnede Glenfiddich-udstilling, Kunst på Fad, som Prinsgemalen har et særligt kendskab til, da han stod for indvielsen tilbage i 2013, hvor den første del af udstillingen fandt sted.

Prinsegemalen delte ud af sin ekspertise
I forbindelse med Prinsgemalens besøg på Fregatten Jylland var han en tur forbi skibets kongesaloner og kahytter, som til juni skal udgøre årets nyhed 2016 med udstillingen ”Prinsesser ombord”. Her forvandler skibets kongelige gemakker sig til en genskabelse af den atmosfære, der herskede ombord i sidste halvdel af det 19. århundrede, hvor Fregatten Jylland blandt andet var kongeskib for Kong Christian IX i 1876. Prinsgemalen har indvilliget i at medvirke i det team, som planlægger den kommende udstilling. Han har selv været på jagt i de kongelige magasiner efter møbler og brugsgenstande, som har tilhørt Christian IX. Da Prinsgemalen gæstede kongesalonerne, delte han gladeligt ud af sin viden og gav gode råd til udstillingen. Prinsgemalen gennemgik sammen med det øvrige team en række prøver af det stof, som skal bruges til at genskabe Christian IX’s sengetæppe – det bliver kongeblåt.