Ny kanon til Fregatten Jylland

En prinsesseudstilling, hvor temafarven er en sart lyserød farve, og hvor den royale stemning er gennemført, kræver sin helt rette krone på værket. Når sommerens gæster besøger Fregatten Jylland vil mødet med en sort kanon i år være skiftet ud med en sød lyserød kanon, som skal bringe smilene frem hos de besøgende og samtidig være et symbol på Fregatten Jyllands tid som kongeskib.


Den 2,8 tons tunge sortkrudtskanon, som har haft sin faste plads ved Fregatten Jyllands hovedindgang har været et symbol på Fregattens tid som krigsskib. Nu har den været på et længere besøg i malerværkstedet på Fregathavnen og fået forvandlet den sorte farve til en lyserød farve, som et symbol på Fregattens tid som kongeskib. Fregattens maler, Søren Jacobsen, står bag den kreative idé, og der er blevet blandet utallige farver for at nå frem til den helt rigtige farve.


Kanonen har gennemgået en lang proces, og der hersker ingen tvivl om det flotte og meget gennemførte stykke håndværk bag processen. Kanonen startede med en nedslibning efterfulgt af 3 gange lyserød maling, og nu står den endelig klar til at byde Fregattens gæster velkommen til en sommer i den royale verden, hvor kongesalonerne har fået genskabt atmosfæren tilbage fra slutningen af det 19. århundrede, hvor skibet var Kongeskib for Kong Christian IX.