Mysteriet om Søren der aldrig kom til Vestindien

Efterårsferiens ’Gys og Gru’ sender publikum på en detektivmission rundt på Fregatten Jylland

Efterårsferien på Fregatten bliver igen i år en lille smule uhyggelig.

Men hvor uhyggen ofte i disse oktoberdage er forbundet med ’den store græskarmand’, så hælder det ombord på den gamle kriger mere i retning af klabautermænd og uforklarlige hændelser. Faktisk garanteres fregatten fuldstændig græskarfri når arrangementet ’Gys og Gru’ kryber ud i selv det mindste lukaf.

For egentlig er det noget værre rod skibschef Frederik Draem står overfor den efterårsdag i 1876, hvor ’Jylland’ ellers ligger fuldt udrustet på Holmen klar til at indlede vintertogtet til Vestindien. Maskinassistent Søren Petersen er sporløst forsvundet, den uundværlige mastemønt er også væk og rygter om overnaturlige begivenheder svirrer ombord.

Selv om en del vand er forsvundet i kølvandsbølgerne siden, så vil de besøgende på fregatten i efterårsferien stadig kunne finde spor og indicier, der kan hjælpe til en opklaring af, under hvilke mystiske omstændigheder mastemønt og maskinassistent forsvandt og aldrig atter skulle ses ombord.

Publikum kan, som en bedre Sherlock Holmes – der i øvrigt også løste sit første imaginære mysterie omkring 1876 – med informationsmateriale i hånden og en god portion mod, finde spor i form af efterladte breve og forklaringer fra et større persongalleri af søfolk rundt omkring på skibet. Ved at stykke alle vidnesbyrdene sammen og udvise godt med klartænkning, kan man måske finde ud af, hvad der reelt overgik den unge Søren Petersen.

Klabautermanden er set ombord

Klabautermanden er set ombord