Musikken indtager Fregatten Jylland

Musikken indtager Fregatten Jylland

Fregatten Jylland udgør i september en autentisk maritim scene, når mangfoldige musikalske toner vil lyde fra fregattens batteridæk.

Irsk musik mellem kanoner og tovværk

Craobh Leitir Ceanainn2.JPG

Lørdag den 21. september byder Fregatten Jylland på en ekstraordinær oplevelse, når gruppen Craobh Leitir Ceanainn fra Donegal i det nordvestligste Irland besøger fregatten.

Gæsterne på Fregatten Jylland kan se frem til en ny og spændende koncertoplevelse, når gruppen på 13 musikere spiller traditionel irsk musik – fra melankolske sange på gælisk til livlige polkaer – mellem kanoner og tovværk på batteridækket. 

Craobh Leitir Ceanainn har spillet koncerter overalt i Irland og været på turné i England, Skotland og Frankrig. Det er første gang gruppen spiller i Danmark og efter koncerten på Fregatten Jylland tager gruppen videre til An Irish Evening på Fuglsøcentret. 

Gruppen er samlet af den irske musikorganisation Comhaltas Ceoltóirí Èireann, der har til formål at bevare og udbygge den helt unikke irske musik- og sangtradition.

”Vi er glade for muligheden for at komme til Danmark med vores ’sæt’ og give danskerne et eksempel på traditionel irsk musik”, udtaler Craobh Leitir Ceanainn før koncerten på Fregatten Jylland. 

Craobh Leitir Ceanainn kan opleves lørdag den 21. september kl. 11.30-13.00 når entrébilletten er betalt.

Musikalske sømandshistorier fra Aarhus

C.Drakenberg-web.jpg

Onsdag den 25. september byder Fregatten Jylland igen på musik når den musikalske fortælling om sømanden Christian Drakenberg udfoldes. MUSIKEUM – bestående af 5 af Aarhus’ upcoming musikere – udforsker fantasiens magt og skaber eventyr med gamle og nye lydlandskaber. Fregattens batteridæk er den perfekte scene når de opfører Den Udødelige Sømand, som centrerer sig om den norske sømand Drakenberg, der efter eget udsagn levede i 145 år og døde i Aarhus i 1744. 

MUSIKEUM er et samarbejdsorienteret projekt, som skaber musikalske arkiver over steder, mennesker og begivenheder som både finder – og har fundet sted – i nutiden og i fortiden. Disse arkiver eksisterer udelukkende som et online auditivt museum: www.musikeum.com. Projektet er igangsat af den britisk-danske musiker Ditte Elly Goard. 

MUSIKEUM kan opleves onsdag den 25. september kl. 18.30, når entrébilletten er betalt.

Fakta om musik på fregatten Jylland

Fregatten 1 -web- Fotograf Per Bille-09412.jpg

Fregatten Jylland har tidligere haft tradition for musik ombord. Som krigsskib og kaserneskib i anden halvdel af 1800-tallet fungerede en del af de yngre officerer også som musikanter i fregattens eget skibsorkester. Under fregattens lange togter til De Vestindiske Øer øvede de sig mange timer om dagen til stor glæde for det øvrige mandskab og spillede op til dans når officererne inviterede til officielle baller ombord. Nu får Fregatten Jyllands gæster igen muligheden for at opleve dette ombord på det gamle træskib.