Mange fik gåsehud ved premieren på Fregatten Jyllands Gys og Gru

Årets første vindere fundet af en overnatning ombord for hele familien

Hver eneste mørke afkrog i Fregatten Jyllands labyrintiske indre puslede af liv under kulturnatten fredag aften. For første gang slog Fregatten kanonportene op for den hyggeligt uhyggelige ”Gys og Gru på Fregatten Jylland”, og den blev godt modtaget af de mange gæster. Publikum skulle selv løse gåden om, hvorvidt det var klabautermanden, som havde taget den forsvundne maskinassistent og den manglende mastemønt.

”Konceptet er helt nyt, så vi var spændte på, om publikum forstod det, og om de ville kunne lide det”. Fortæller direktør Benno Blæsild og fortsætter: ”Det kunne de heldigvis. Vi har allerede haft de første børn fra i fredags, der har benyttet sig af, at billetten gælder hele ugen, som har slæbt en ny voksen med lørdag, for at genopleve det hårrejsende mysterium”.

Børn-ebeltoft-fragtten-jylland

Hver dag i efterårsferien trækker Fregatten Jylland en vinder blandt de, der har løst gåden. Præmien til vinderen er en overnatning i søfolkenes fodspor ombord på Fregatten Jylland i 2016 med alt betalt for vinderen og op til fem ledsagere. Der venter vinderne en tidsrejse tilbage til sejlskibenes tid, hvor mændene var af jern og skibene af træ – som gamle søfolk stadig husker det.

Vinderen af Gys og Gry konkurrencen fredag d. 9. oktober:

Jette Bugge

Havndal.

Vinderen af Gys og Gru konkurrencen lørdag d. 10. oktober:

Cecilie Lund Jørgensen

Skanderborg


Vinderene vil få nærmere besked om afviklingen af præmien pr E-mail.