Ege-kunstnere indtager Fregatten

Glenfiddich og Fregatten Jylland

Ege-kunstnere indtager Fregatten

Respekten for egetræ som materiale er omdrejningspunktet for den nye udstilling, Glenfiddich-udstillingen - Kunst på Fad, som åbner den 19. marts 2016 på Fregatten Jylland. 15 kendte kunstnere har udsmykket stave fra whisky egetræsfade med deres egen unikke kunst, hvilket udgør startskuddet til en permanent udstilling på Fregatten Jylland.

Generøsitet fører til permanent udstilling

I 2013 blev værkerne fra Kunst på Fad udstillet og dernæst sat på auktion på Lauritz.com, hvor de genererede 600.000 kr. til Fregatten Jylland. ”Kunst på Fad har været en helt fantastisk rejse indtil nu. Først havde vi den skønne udstilling og auktion, der har givet vores alles skib længere levetid. Nu bidrager en ny gruppe kunstnere generøst til vores faste udstilling. Det er helt overvældende”, siger Benno Blæsild, direktør på Fregatten Jylland.

Et projekt der krydser grænser og brancher

Kunst på Fad er et dansk projekt med udgangspunkt i en stolt dansk kulturinstitution og en tilsvarende whiskyproducent. Der er derfor tale om et projekt, der krydser grænser og brancher, men som forenes i en fælles passion for egetræ.

Blandt de 15 kunstnere optræder navne som Poul Pava, Aka Høegh og Madeleine Pyk. Poul Pava er en dansk kunstner, som både maler og skaber kunsthåndværk samt musik. Hans motiver er de karakteristiske figurer, der rummer ”barnet i os alle”. Aka Høegh er en af Grønlands mest kendte billedkunstnere, som inspireres af den grønlandske natur og landets mytologiske traditioner. Madeleine Pyk er svensk forfatter og billedkunster. Hun fik i 2008 tildelt Illis Quorum-medaljen for sit bidrag til svensk kultur.

I forbindelse med udstillingen har Glenfiddich produceret en særlig Fregatten Jylland whisky: Glenfiddich Rich Oak Fregatten Jylland (14 years). De kun 250 flasker sælges fra ferniseringsdagen, og overskuddet fra salget går ubeskåret til Fregatten Jylland. 

Program:
 

13.00: Ole Bjerregaard byder velkommen

13.10: Jens Tholstrup bringer en hilsen fra Glenfiddich

13.15: Benno Blæsild fortæller kort historien om Fregatten og Kunst på Fad og præsenterer årets nye kunstnere

13.25: Borgmester Claus Wistoft erklærer udstillingen åben

Udstillingen finder sted i Auditoriet, som til dagen bliver omdøbt til ”The Glenfiddich Room”.

De inviterede og øvrige besøgende mødes foran den lukkede dør til auditoriet, hvor der bliver serveret et glas. Når talerne er ovre, åbner Claus Wistoft udstillingen.Der vil blive serveret ”pindemadder” og smagsprøver på Rich Oak til de fremmødte. 

Arrangementet slutter klokken 14.30.

Kunst p� Fad