Kunsten er gået ombord på fregatten

Verdens længste træskib er gået nye veje i formidlingen af en af perlerne i Danmarks kulturarv. Vi har inviteret den anerkendte kunstnersammenslutning ’Jylland’ ombord og bedt dens medlemmer om at fortolke vores smukke gamle skibs historie i form af nye værker, der supplerer oplevelserne og forståelsen af vores kulturarv med nye aktuelle indfaldsvinkler. 

”Vi ønsker at give vores gæster oplevelser ud over det sædvanlige, når vi med kunsten som katalysator beriger besøget på Fregatten Jylland med nye visuelle ud- og indsigter” udtaler udstillingsleder Karen Louise Juhl Christensen.

De unikke værker er skabt af 18 kunstnere specielt til Fregatten Jylland og fortolker skibets dramatiske historie som krigsskib, sømandslivet ombord og den smukke skibskonstruktion. 

Hver kunstner har fået frit lejde til at arbejde med sine foretrukne materialer og kunstneriske udtryk. Kunstværkerne spænder derfor bredt fra store installationsværker på Fregatpladsen til grafik, maleri og lydinstallationer ombord på skibet. For kunstnersammenslutningen byder projektet på en unik chance for at gå i clinch med nye udstillingsplatforme, ligesom de store kunstneriske udfordringer, der følger med at skabe og installere kunst på fregatten, er både vigtige og interessante. 

Værkerne er installeret i Museumshallen, på Fregatpladsen og ombord på selve skibet. I billetsalget udleveres et katalog over udstillingen og med det i hånden kan gæsterne udforske de mange forskellige værker og høre kunstnernes tanker bag.

 Fregattens gæster vil kunne opleve udstillingen indtil 20. oktober 2019.

 Kunstudstillingen er støttet af: Nykredits Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond og Statens Kunstfond