Kulturnat Djursland på Fregatten Jylland

Allerede til den hyggelige Kulturnat Djursland kan man opleve Efterårsferiens gys ombord på Fregatten Jylland, hvor der er gratis entre fra 18.00-22.00

Kanonskud-gys-gru-red..jpg

Klabauteren er løs, maskinassistenten er blevet opslugt og mastemønten er faldet i de forkerte hænder. Løs Efterårsferiens hårrejsende og uhyggelige mysterier i Fregattens mørke indre og se den helt nye udstilling i museumshallen.

Efterårsferien byder på et særligt program, hvor museets gæster selv kan udforske skibet og finde mysteriernes rette sammenhæng. På en sen aften for over hundrede år siden viste klabautermandens uhyggelige skikkelse sig nemlig på dækket. Da han forsvandt igen tog han en ung maskinassistent med sig i dybet og endnu værre, skibets mastemønt. Den mønt som lå under stormasten, for at give held og lykke på skibets togter. Hvem så klabauteren?  Hvor forsvandt han hen? Var det nu også rigtigt? – det finder museumsgæsterne ud af, når de får rollen som skibets detektiver. Museumshallens nye udstilling byder på fortællinger om 7 søhelte, der kæmpede ombord under slaget ved Helgoland. De kom fra meget forskellige kår og drog hjem til lige så forskellige steder landet over da slaget og krigen var forbi. Kom tæt på dem og følg de spændende skæbner i museets store udstillingshal.

Aftenens program:

18.00 Museet åbner

18.30-19.30: Batterichef Flint hjælper dig på Batteridækket.

19.30-20.30: Skibschef Draem beretter om mysteriet i Chefens Dagsrum.

20.30-21.30: Karl Anker skibstømrer fortæller ved Hellegaterne.

22.00: Kanonskud

Den hyggelige og uhyggelige aften afsluttes med en kanonsalut klokken 22.00, der med garanti skræmmer alle spøgelser og uhyrer væk, så man kan få sig en dejlig nattesøvn.