Kærlighedens toner på tværs af klasse og stand

Der var stor opmærksomhed og interesse fra de fem skoleklasser, der alle var musestille i Fregattens auditorium, da de i dag så den store kærlighed folde sig ud i teaterstykket Livets Blå Toner.

 Skal kvinder lade andre bestemme og holde sig indendørs ved broderiet? Skal man gifte sig af kærlighed eller fornuft? – det er nogle af de spørgsmål som rejses i det bevægende teaterstykke om herregårdsdatteren og husmandssønnen, der i datidens klassesamfund ikke må få hinanden. Kan de få forelskelse og kærlighed til at spire, eller må pigen tage den herregårdssøn hun er bestemt til og som mener at tørrede blomster dufter bedst.

 Livets Blå Tone, som er første del af Hege Tokles historiske trilogi Hjerterum, er et samarbejde mellem det århusianske teater Filuren og Syddjurs Egnsteater. Produktionerne er støttet af Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017 Fonden. Fælles for trilogiens fortællinger om kærlighed er at det almindelige menneske er i centrum og at kærlighedens blå toner kommer fra en helt speciel spilledåse, der er med til at kæde trilogien sammen.

 I 2017 kan de tre teaterstykker ses samlet, efter at de tre dele har haft premiere hver for sig i tiden inden. I trilogiens næste historie foregår handlingen ombord på fregatten Jylland i 1880’erne, hvor venskab og kærlighed får skibet ud på de blå bølger. Vi glæder os til at se fregatten indgå og endnu mere til det flotte og fængende skuespil, der får de ægte toner og følelser frem.