Kongelig dansk Yachtklub gæster fregathavnen

Den 15. juli anløber ikke mindre end 70 sejlbåde fregathavnen i Ebeltoft. Det gør de som en del af Skandinavisk Vikingetræf 2016. Hvert 3. år afholdes der Vikingetræf et eller andet sted i Skandinavien. Dette er et træf for de nordiske kongelige klubber samt Nylänska Jaktklubben i Finland.

Vikingerne kommer til Aarhusbugten

Det er fredag den 15. juli, at eskadren bestående af 70 sejlbåde ankommer til fregathavnen i Ebeltoft. Selve træffet starter allerede søndag den 12. juli i Aarhus, hvor Sejlklubben Bugten stiller havn og klubhus til rådighed. Her skal deltagerne bl.a. besøge Moesgaard Museum under temaet ”Vikingetiden i Aarhusbugten”.

150 års jubilæum for Kongelig dansk Yachtklub

I 2016 har Kongelig dansk Yachtklub 150 års jubilæum, og i denne forbindelse afholder de en række arrangementer, Vikingetræffet er et af disse arrangementer. Yachtklubben blev stiftet den 3. juli 1866 under navnet ”Dansk Forening for Lystsejlads”, og i 1891 gav kong Christian IX klubben lov til at kalde sig ”Kongelig dansk Yachtklub”. Christian IX havde også et personlig forhold til Fregatten Jylland, da den i 1874 og 1876 var kongeskib på to sommertogter til henholdsvis Island og Rusland. Det er derfor oplagt, at vikingetræffet lørdag den 16. juli holder festmiddag på Jyllands banjerdæk inden afslutningsceremonien om søndagen.

Velkomst på havnen

Fregatten Jylland tager godt imod eskadren, der planmæssigt ankommer klokken tre. Når havnen anløbes, vil der i bedste maritime stil blive serveret molebajer til de sejlende og efterfølgende en let anretning.

De mange sejlbåde bliver et prægtigt syn for alle der gæster Fregatten Jylland og Ebeltoft den 15. til 17. juli.

For mere information

Det fulde program og yderligere information om Vikingetræffet kan ses på Kongelig dansk Yachtklubs hjemmeside:

http://kdy.dk/vikingetraef2016/omvikingetraef.php4