Fregattens nyheder til lands, til vands og i luften

Sommersæsonen skydes rigtigt godt i gang med tre helt store nyheder, i form af sejlads, klatreture i riggen og den nye spændende Søfartsbog som venter gæsterne på det historiske træskib.

Som noget helt nyt kan museets gæster hele højsæsonen få sig en rigtig sejltur og nyde stilheden under de hvide sejl på fregattens historiske hjælpefartøj, barkassen. Desuden kan man med kyndig vejledning være med til at bestige Fregattens høje rigning, hvor udsigten er præcis lige så smuk fra mærs og ræer, som for 150 år siden. Den tredje nyhed er Søfartsbogen, som er en guide gennem aktiviteter og opgaver på og ved skibet, som kan løses med fast grund under fødderne.

 

Sejlads på det blå vand mellem Fregatten og Molsbjerge

Det er en speciel følelse, når den gamle barkasse lægger fra ved den lille flydebro. De tre masters hvide sejl, fyldes snart af vinden, som skubber fartøjet frem. En svag ridslen af vand under kølen og et par smæld fra de kraftige lærredssejl er det eneste der kan høres ombord, mens Fregathavnen forsvinder i sommerens varmedis. Det er en historisk oplevelse, som bestemt er alle forundt og de mange daglige ture, gør det let at være med som en del af museumsbesøget.

 

Op i den friske luft højt over byen og vigen

Turen op til masternes høje mærs er også en tur tilbage i tiden. Her kommer gæsterne helt op, hvor kun ganske få har været, siden 1864 og de aktive år på verdenshavene. Fra mærsene kan gæsterne nyde en 360 graders udsigt, der ikke findes magen til i vore dage. Fra masterne og mærsene kan hele Mols, Ebeltoft og vigen ses. Det er en helt speciel oplevelse på den usædvanlig klatremur, som man under kyndig vejledning og med sikkerhedsudstyr kan nyde i fulde drag.

 

Ombord i skibet og udstillingerne på land

Den nye Søfartsbog er en guide, der viser gennem skibets rum og historier. Opgaver og aktiviteter løses undervejs. Med Søfartsbogen, der udleveres gratis sammen med sømandskrave og hue ved indgangen, bliver gæsterne selv til søpiger, sømænd, matroser og søulke. De tre nyheder er alle tilbud ud over det sædvanlige, hvor der hver dag også  bydes på både rundvisninger, kanonshows, skud med kanonerne, skattejagter, spændende historiske aktiviteter og interaktive udstillinger.