Fregatten Jylland siger farvel til direktør Benno Blæsild efter 11 år

Benno Blæsild vender et nyt blad i historien. Efter 11 år som direktør på Fregatten Jylland har Benno Blæsild valgt at søge nye udfordringer.

Direktør Benno Blæsild udtaler:

Nu er det på tide at lægge kursen om og bruge de dele af min historiske værktøjskasse, som jeg længe har haft lyst til at udforske noget mere. Jeg vil prioritere at bruge mine evner til at formidle den gode fortælling på en bred kulturhistorisk palet inden for emner, som er relevante og vedkommende for mange mennesker. Derfor har jeg planer om i det næste årti af mit arbejdsliv at kaste mig over de mange betydningsfulde historiske sammenhænge inden for hverdagsliv, traditioner samt de mange ting, som omgiver os og danner det historiske fundament for nutidens liv.

Det har været 11 fantastiske arbejdsår, som er brugt på at sikre et af Danmarks vigtigste kulturarvsstykker. Jeg vil se frem til at kunne nyde Fregattens smukke linjer med samme ubekymrede blik, som den mødes med af de øvrige besøgende. Træskibet Fregatten Jylland, dets kulturhistorie og ikke mindst den arbejdsplads som institutionen, medarbejderne og bestyrelsen udgør, vil altid stå mit hjerte nær. Og jeg vil derfor ønske det gamle skib god vind.

Fregatinstitutionens formand Ole Bjerregaard udtaler:

Der er stor grund til at takke direktør Benno Blæsild for de mange års store energiske indsats for Fregatten Jylland. Benno Blæsild har været en stærk profil som historiker og formidler. Hans hjerte har banket varmt for Fregattens skæbne, og vi er taknemmelige forhans store arbejde bl.a. med at formidle Fregattens historie

Fra bestyrelsens side vil vi nu kikke fremad og søge en person med de rette kompetencer til at stå i spidsen for Fregatten Jylland med de mangeartede opgaver dette kræver.

Bestyrelsen har tillid til, at den store dygtige medarbejderstab kan drive institutionen godt igennem en overgangsperiode og igennem den kommende turistsæson.