Fregatten Jylland og Syddjurs Kommune inviterer til poetisk lysfest

Nu slukkes lanternerne på vikingeskibene fra åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 for sidste gang, hvilket markeres med en poetisk lysfest på pladsen foran Fregatten Jylland i Ebeltoft.

 Ét lys slukkes og et andet tager over, når Fregatten Jylland onsdag d. 13. december inviterer til en hyggelig aften med lyset som omdrejningspunkt. Her tages der endegyldigt afsked med de smukke oplyste vikingeskibe, når lanternerne på skibene slukkes en efter en efterfulgt af et stemningsfuldt Lucia optog med et maritimt twist. 

 Vikingeskibene, som blev lavet til åbningen af Aarhus 2017, har siden februar været udstillet i Museumshallen ved Fregatten Jylland, men med afslutningen af Aarhus 2017 er det blevet tid til at tage afsked med skibene og gøre plads til en ny og spændende udstilling i det kommende år.

 "Vikingeskibene har været populære blandt vores gæster, men nu er det blevet tid til at tage afsked med de smukke oplyste skibe og gøre plads til en ny og spændende udstilling, som vi snart løfter sløret for. Lanternerne på skibene skal derfor slukkes for sidste gang, og det ser vi som en oplagt anledning til at invitere til en smuk og poetisk lysfest her midt i årets mørkeste måned," siger Fregatten Jyllands direktør Lars. H. Olsen.

 ”Jeg glæder mig over, at de smukke skibe fra åbningen har haft et perfekt hjem hos Fregatten Jylland i Kulturhovedstadsåret, og at det hele slutter med en poetisk lysfest. Det er helt i den ånd, der kendetegnede åbningen af vores Kulturhovedstad,” siger Rebecca Matthews, adm. direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Fra kl. 17.00 - gratis adgang til Fregat pladsen og museumshallen, hvor de oplyste vikingeskibe kan opleves en sidste gang. Der sælges gløgg og æbleskiver på Fregat pladsen.

Kl. 19.00 - lysfesten starter. Lanternerne på vikingeskibene slukkes for sidste gang, efterfulgt af Lucia optog. Gratis adgang.