400 børn fra 5. klasse fik masser af rytmik og historie

I forbindelse med regentparrets besøg 1. september fik Fregatten Jylland også besøg af 400 skolebørn på 5. klassetrin. Da de kongelige både havde sejlet og kørt forbi børnene, kunne de mange skolebørn gå ombord på Fregatten. Sammen med deres lærere var de rejst til Ebeltoft fra skoler overalt i kommunen og havde set frem til denne dag uden for klasseværelserne. Heldigvis blev de ikke skuffet.

Ved ankomsten blev de mange friske skoleelever delt op i grupper. Halvdelen startede i den rytmiske afdeling og den anden halvdel ved den historiske rundvisning, inden der blev byttet igen senere.

Stomp er en musikform der bruger alternative instrumenter og hvor hverdagsting bliver til percussion-instrumenter, når de skrabes, bankes eller rystes. Her var det fejekoste, murerbaljer og træpinde -og de mange børn viste fremragende evner for det rytmiske. Musikken fængede i de unge ører og stolte smil kom hurtigt frem sammen med samklangen, der hurtigt etableredes.

IMAG3614.jpg

Museets skibskyndige guider viste børnene rundt på en rundvisning, specielt tilrettelagt til dagen. Her fik de fortællinger om det gamle skibs hemmeligheder og del i den danmarkshistorie, der knytter sig til det.

I de stemningsfulde omgivelser lyttede eleverne opmærksomt mellem kanonerne, hængekøjerne og i konge-salonernes møbelment. Øjnene blev spærret op og opmærksomheden blev ikke mindre, da  ingredienser som krudt, prinsesser og heltegerninger indgår i Fregattens lange historie.